Ovenpotjes met spinazie

Deze ovenpotjes zijn supermakkelijk en zien er ook nog eens feestelijk uit!

Heb je geen kleine ovenschaaltjes? Je kunt ook prima een grote ovenschaal of een muffinblik gebruiken. Het leuke is ook: deze ovenpotjes zijn op ieder moment van de dag lekker. Je kunt ze ook een keer als ontbijt of lunch maken.

Bereidingswijze
1. Verwarm de oven voor op 200 °C.
2. Pel en snipper de ui. Pel de knoflook en snijd fijn. Snijd de prei in dunne ringetjes en was in een zeef onder de kraan. Was de spinazie en laat uitlekken in een vergiet.
3. Verhit bakolie in een koekenpan en fruit de ui en knoflook. Voeg na 2 minuten de prei toe en bak op een middelhoog vuur zacht in 5-10 minuten. Doe de laatste 2 minuten de helft van de spinazie erbij en laat slinken. Breng op smaak met paprikapoeder, zout en peper. Verdeel de groenten over 1-persoons ovenschaaltjes.
4. Klop de eieren goed los met een garde en meng/spatel de cottage cheese erdoor. Giet het eimengsel over de groenten, schud even goed zodat het eimengsel zich goed verspreidt en zet de ovenschaaltjes in de voorverwarmde oven. Bak ongeveer 15 minuten totdat het ei gestold is.
5. Was intussen de courgette en snijd in de lengte in vieren en vervolgens in plakjes. Verhit bakolie in een koekenpan en bak de courgette lichtbruin en zacht. Schep uit de pan en laat afkoelen tot lauwwarm.
6. Maak een dressing van olijfolie extra vierge en mosterd. Was de tomaat en snijd klein. Hussel de tomaat met de overgebleven spinazie en lauwwarme courgette. Druppel de dressing erover en bestrooi met de zadenmix (Heb je een glutenallergie? Spoel dan de zadenmix eerst af onder de kraan). Heerlijk met de ovenpotjes ernaast.

Tip: De ovenpotjes zijn ook lekker met andere groenten, zoals paprika, aubergine en/of champignons.

Blijf op de hoogte via onze nieuwsbrief!