Koolraaptagliatelle

Vandaag op het menu: een gerecht van koolraap met tonijn en venkel in een zoetzure tomatensaus.

Sicilië heeft een lange geschiedenis met tonijn, het is dus geen wonder dat hier veel recepten voor bestaan. In de Siciliaanse keuken vind je veel Arabische invloeden. De zoete rozijnen, honing en kaneel maken deze tonijnsaus extra lekker. Vandaag maken we van koolraap heerlijke koolhydraatarme tagliatelle. Mama Mia!

Bereidingswijze
1. Pel en snipper de uien. Snijd de rode peper heel fijn. Was en snijd de romatomaat klein. Was en snijd de venkel klein. Bewaar wat venkelgroen om het gerecht mee te garneren. Laat de tonijn uitlekken in een zeef.
2. Heb je een glutenallergie, was dan de rozijnen onder de kraan om eventuele sporen van gluten te verwijderen.
3. Verhit bakolie in een koekenpan en fruit de ui en rode peper 2 minuten. Bak de venkel mee en voeg de rozijnen toe. Zet het vuur hoger en schep de tomaten, gepelde tomaten en tonijn erdoor. Pel en pers de knoflook. Breng op smaak de uitgeperste knoflook, balsamico azijn, honing en kaneelpoeder. Laat afgedekt 10 minuten zachtjes pruttelen.
4. Schil de koolraap en snijd deze in plakken van 1-2 centimeter, snijd of schaaf ze vervolgens met een kaasschaaf in dunne, smalle linten (of gebruik een mandoline of een scherp mes). Verhit bakolie en roerbak de koolraap 3-5 minuten. Breng op smaak met een beetje zout en peper en olijfolie extra vierge.
5. Serveer de koolraaptagliatelle met een flinke schep van de saus. Garneer met wat venkelgroen.

Tip: De saus is ook heel erg lekker met venkelzaadjes en geroosterde pijnboompitjes.

Het recept is afkomstig van Ekomenu. Voluitlevenmetdiabetes.nl biedt in samenwerking met Ekomenu een speciale biologische diabetes maaltijdbox aan en een koolhydraatarme maaltijdbox. Nu 25% korting op de eerste box!

Blijf op de hoogte via onze nieuwsbrief!