Wortel-courgettetaart

Zin om vanavond een quiche te eten? Probeer het recept voor een Italiaanse wortel-courgettetaart eens. Natuurlijk kun je hem met bladerdeeg uit de supermarkt maken, of je gaat zelf aan de slag! Lekker ontspannen kokerellen.
Bereidingswijze

  • Zeef de bloem in een kom en voeg het ei, het water, het zout en de boter toe
  • Kneed het deeg en vorm tot een bal
  • Wikkel het deeg in plasticfolie en leg deze 30 minuten in de koelkast
  • Maak de ui schoon en versnipper deze
  • Snijd het spek in stukjes en maak de courgette en de wortel schoon
  • Snijd de wortel en courgette vervolgens in dunne plakken met behulp van een kaasschaaf
  • Verhit de olie in een grote koekenpan en fruit hierin de ui en het spek
  • Voeg de groenten toe en fruit ± 5 minuten mee. Breng op smaak met peper, zout en oregano
  • Verwarm de oven voor op 225°C en vet een bakvorm (± 28 cm) in
  • Rol het deeg tussen twee lagen plasticfolie uit. Verwijder de plasticfolie en bekleed de vorm met het deeg. Vorm een rand van ± 2 cm hoog
  • Verdeel het groenten mengsel over de bodem
  • Klop de eieren met de slagroom en de Parmezaanse kaas los en breng het mengsel op smaak met peper en zout en schenk dit over de groenten
  • Bak de taart in het midden van de oven voor ± 40 minuten

Blijf op de hoogte via onze nieuwsbrief!