Bloemkoolcurry

Geen curry met rijst, maar curry met bloemkoolroosjes. Koolhydraatbeperkt, en nét even anders. De mix van kruiden en verse gember zorgen voor een rijke smaak. Het gerecht is vegetarisch en toch rijk aan eiwitten door de kikkererwten.

Bereidingswijze

  • Spoel de kikkererwten af met koud water en laat ze goed uitlekken.
  • Verhit de olijfolie in een soeppan en fruit de ui 4 minuten op middelhoog vuur.
  • Voeg de kerrie, de komijn, de gember en de knoflook toe. Zet het vuur meteen laag en bak nog 3 minuten. Blijf constant roeren om aanbakken te voorkomen.
  • Voeg de kokosmelk, het water en het citroensap toe. Breng aan de kook.
  • Voeg de bloemkool toe en laat 10 minuten zachtjes koken.
  • Voeg de kikkererwten toe laat de curry nog twee minuutjes zachtjes koken.
  • Breng op smaak met citroensap, peper en zout. Garneer met peterselie.

Dit recept is afkomstig uit het boek Eet beter in 28 dagen van huisarts Tamara de Weijer. Het kookboek is te vinden in onze webshop.

Blijf op de hoogte via onze nieuwsbrief!