Recept koolhydraatarm brood

  • 235 ml Griekse yoghurt
  • 6 eieren (middelgrote)
  • 120 gram zonnebloempitten
  • 90 gram gebroken lijnzaad
  • 30 gram chiazaad
  • 70 gram sesamzaad
  • 45 gram ongezouten roomboter
  • 1 tl zout
  • 2 tl bakpoeder

Bereidingswijze

  1. Doe de zonnebloempitten in de keukenmachine en maal de pitten tot dat je een fijn meel krijgt. Het lijnzaad hoeft niet gemalen te worden;
  2. Neem een steelpannetje en doe de roomboter erin. Zet dit op een laag vuurtje en laat het smelten;
  3. Neem ondertussen een beslagkom en meng alle ingrediënten door elkaar met een garde;
  4. Als de boter gesmolten is, meng je de boter samen de overige ingrediënten al roerend door elkaar. Voeg twee flinke theelepels bakpoeder toe;
  5. Neem een bakblik van 28 centimeter en vet dit in met een beetje roomboter of olijfolie. Doe vervolgens het deeg erin;
  6. Zet de oven op 175 graden en bak het brood in 40 minuten bruin. Bedek het brood daarna met aluminiumfolie (of bakpapier) (zodat het brood niet verbrandt) en laat nog 40 minuten gaar worden;
  7. Direct nadat je het uit de oven hebt gehaald, haal je het brood uit het bakblik. Dek af met aluminiumfolie of doe het in een broodzak. Je kunt het brood een week bewaren.

Zit je krap in de tijd? Gebruik dan kant-en-klare koolhydraatarme broodmixen.

Gebruik een broodbakmachine

Zin in een lekker vers brood? Zonder dat je zelf uren in de keuken moet staan? Dan is een broodbakmachine een aanrader. Bij de meeste broodbakmachines kun je kiezen uit een aantal programma’s passend bij de broodsoort naar keuze en kun je zelfs instellen welke kleur de korst moet krijgen. Met een timer tot 15 uur baktijd is de keuze reuze.

Misschien interesseert dit je ook?

Blijf op de hoogte via onze nieuwsbrief!